Erik Schoneveld

Onder de naam In Between Consultancy adviseert Erik Schoneveld ondernemers met een groeidoelstelling. Erik heeft meer dan 35 jaar ervaring als adviseur en als ondernemer. Als voormalig registeraccountant heeft hij veel bedrijven geanalyseerd als vertrouwenspersoon van de ondernemer. Zijn aandacht gaat altijd uit naar de toekomst. In de rol van Corporate Finance adviseur heeft hij meer dan 100 overnames begeleid, veelal in combinatie met een passende overname financiering. Het leuke van overnames is dat zij altijd toekomstgericht zijn. In de toekomst wordt de overname terugverdiend. Het waardevolle van dergelijke processen is dat je samen met de ondernemer optrekt en de altijd optredende emoties weet te objectiveren.

Erik heeft als partner bij het IT-bedrijf Broad Horizon in de rol van CFO te maken gehad met het managen van snelle groei. Broad Horizon verdubbelde de omzet naar € 75 miljoen met een verdubbeling van het aantal medewerkers tot 500 fte. De groei was gebaseerd op een dubbel digit autonome groei in combinatie met groei door acquisities.

Na de uitkoop van een private equity partij als aandeelhouder van Pool Trading is Erik door de twee overblijvende aandeelhouders en bestuurders benoemd als commissaris. Een leuke en nuttige rol waarbij nagedacht is over de strategie maar ook over de onderlinge samenwerking van de bestuurders.

Daarnaast is Erik onder meer als vrijwilliger lid geweest van de Controleraad van het Watersportverbond, een toezichthoudend orgaan en bestuurslid van theater De Speeldoos.